Americký súd znížil náhradu škôd, ktoré má Samsung zaplatiť Apple

03.03.2013 Celý región

San Francisco 3. marca (TASR) - Americký federálny súd takmer o polovicu znížil pôvodne 1-miliardovú pokutu, ktorú má Samsung Electronics zaplatiť Apple za porušovanie patentov na dizajn a technológie, informovala agentúra AP.

Sudkyňa Lucy Kohová v piatok (1. 3.) znížila náhradu škôd pre Apple o 450,5 milióna USD (346,5 milióna eur). Pokuta sa týka 14 produktov Samsungu, vrátane niektorých výrobkov populárneho produktového radu Galaxy. Ako dôvod uviedla, že porotcovia sa správne neriadili jej inštrukciami pri vypočítavaní niektorých škôd.

Kohová tiež dospela k záveru, že sa urobili chyby pri určovaní, kedy Apple po prvý raz upovedomil Samsung na údajné porušovanie patentov na dizajn a technológie využívané v telefóne iPhone a tablete iPad. Sudkyňa nariadila nový súd, aby opätovne vypočítal škody týkajúce sa týchto produktov.

"Sme radi, že súd znížil rozhodnutie poroty o 450.514.650 dolárov," uviedla hovorkyňa Samsungu Lauren Restuccia. "Samsung chce preskúmanie aj zvyšnej pokuty." Apple rozhodnutie Kohovej nekomentoval.

Piatkové rozhodnutie znížilo náhradu škôd, ktorú má Samsung zaplatiť Apple, pod 599 miliónov USD.
 

Vyberte región